Oude dijk, 4741 RX Hoeven, NL
+31(0)6 10 93 88 79
info@blue2move.com

SixShooter

Toch zat het Corne niet lekker. “De reden om een nieuwe tractor te bouwen was de constante associatie met Zapo, ik kreeg daar zo’n hekel aan dat we wilden laten zien dat we een complete tractor zelf konden bouwen. Met die nieuwe tractor hebben we afgelopen seizoen voor het eerst gereden in Meerkerk.” aldus Corne. 
De reacties waren lovend, van ‘kippevel’ tot ‘een plaatje’. Toch was de eerste wedstrijd niet zonder schade, er was een turbo kapot.
Met deze nieuwe tractor stapten ze voor het eerst af van het Fiat concept. Het werd een componenten tractor. Wilde Corne eerst gaan rijden met een Valtra motor, toch heeft hij een International motor opgebouwd, eerst een kleine motor een met een zogenaamde korte slag. “Ik denk dat ik bij International blijf, het is een gemakkelijke, rechte motor en de onderdelen komen hier uit de buurt en dat is ook erg gemakkelijk” zegt Corne hier over. Binnenkort gaan ze een nieuwe motor opbouwen met meer motorinhoud.
Op dit moment is het team de tractor gereed aan het maken voor de indoor in Zwolle die over enkele weken weer plaats vindt. Dan willen ze wel met Puller2000 banden gaan rijden. Ze hadden nog velgen liggen die nu klaar gemaakt worden waarna de banden er op kunnen.
Tijd om het team aan het woord te laten, Corne, Jack, Wim en Gerard ontvangen ons. Vader Rombouts zorgde voor de koffie. In het warme gedeelte van de werkplaats vind het interview plaats…

van links naar rechts: Dylan, Corne en Glenn

Wat is je woonplaats?
De standplaats van de tractor en het team is Hoeven, we zitten hier bij mijn ouders. Ik woon zelf in Steenbergen, daar komt mijn vrouw Miranda vandaan.

Wat is je geboortedatum?
24 augustus 1977.

Ben je getrouwd en heb je kinderen?
Ik ben getrouwd met Miranda en ben afgelopen 16 september vader geworden van een zoon, Sven.

Wanneer maakte je kennis met tractorpulling?
Met tractorpulling? Dat is al heel lang geleden, toen zat ik nog op een springkussen bij de wedstrijd in Hoeven en keek ik nog niet naar trekkers om. Daarna via het Smidje eigenlijk, Niet als teamlid maar ik volgde ze. Ik heb wel eens geholpen daar hoor maar was geen teamlid, dat was Jack wel. 
Ik had altijd crossbrommers en deed altijd van alles om ze harder te laten lopen. Toen moest ik naar school en mocht ik mijn brommer niet opvoeren van mijn ouders. Ik vroeg wat ik dan mocht doen en toen mocht ik mijn eerste trekker kopen, op voorwaarde dat ik mijn brommer met rust zou laten. 
Dat was een oude roestige Fiat waarmee ik in de sportklasse ging rijden.

Sinds wanneer rijd jij al trekkertrek?
Bij de Basrijs (tegenwoordig Hypropullers -red.) is het begonnen, dat was erg leuk en er mocht ook best veel. Veel van geleerd in elk geval. Ik ben begonnen toen ik 16 was. Het eerste jaar heb ik met de trekker van ons thuis mee gedaan, dat was een Fiat. Met mijn 17 heb ik dan mijn eerste Fiat gekocht. Die had ik in Made gekocht. De remmen deden het wel goed. Onderweg een beetje spelen. Ik werd voort getrokken door een andere trekker, dus af en toe eens op de rem trappen. Het onvermijdelijke gebeurde. Tijdens de rit brak de trekstang er tussenuit en tilde de voorkant van de trekker op. Ik kwam weer neer en alles brak onder de trekker uit, alles rot van de roest. Ik kwam thuis en ons pa en ma zeiden: wat heb je nu gedaan? Die trekker heb ik toen wel opgeknapt waar ik mee gaan rijden ben.
Op een gegeven moment wilde ik wat anders. Ik zou een andere trekker gaan bouwen en eigenlijk alleen voor onderdelen hebben wij toen de Zapo gekocht. Toen veranderden de gedachten en hebben we er toch een superstock van gemaakt. We wilden zo snel mogelijk de baan op en het leek sneller om die bestaande trekker om te bouwen. Daar heeft veel werk in gezeten. We hebben hem eigenlijk twee keer gebouwd. Het onderblok en de versnellingsbak waren eigenlijk alleen maar over. De rest hebben we toen veranderd. Maar in het tweede seizoen werd nog steeds gezegd, “daar is de Zapo, euh, Six Shooter”. Dat was de reden dat we een nieuwe zijn gaan bouwen waarbij we alles zelf gemaakt hebben.

In welke teams heb je gezeten of met welke tractoren heb je gereden?
Eigenlijk altijd alleen mijn eigen team. Ik heb steeds geprobeerd mijn eigen team bij elkaar te sprokkelen en te houden. In de sport klasse rijd je natuurlijk alleen en dan gaat de lol er wel snel af. Alleen in die schuur en zo.

Wat voor sporten heb je nog meer gedaan?
Bier drinken? Schaatsen, skien en ik heb nog wel eens een blauwe maandag korfbal gedaan.

Heb je nog andere hobby’s?
Svenneke he?….. M’n zoontje. Voor andere hobbys heb ik geen tijd. Skien en motorrijden heb ik ook even leuk gevonden, maar op het moment heb ik geen andere hobbys.

Heb je sponsors?
Veel te weinig eigenlijk, ik heb er wel: De overalls zijn gesponsord door IT4Sale, de vrachtwagen en de trekker zijn gespoten door onze sponsor Corne Brans uit Oudenbosch. Die heeft er veel werk aan gehad om alles strak te zetten en te spuiten. Ik heb ook twee neefs die een constructiebedrijf hebben.

Wat voor werk doe je?
Ik ben monteur, ik heb een eigen mechanisatiebedrijf en dan verhuur ik mezelf. Daarnaast ben ik parttime akkerbouwer, hier in een maatschap met mijn ouders. Voor mijn werk zit ik ook veel in Spanje. Dan verhuur ik mezelf aan loonbedrijf Hack. Voor mijn eigen bedrijf neem ik ook wel werk aan om bijvoorbeeld motoren te reviseren of op te bouwen.

Een door Corne te reviseren motor.

Waaruit is de trekker opgebouwd?
De motor is een International IH414, met een korte slag, 8,8 liter inhoud. Met drie turbo’s in twee trappen oplading. We hebben een intercooler met lucht/water. Versnellingsbak is een eigenbouw Fuller type. De achteras is DAF, de eindvertraging is ZF. Het chassis is een zelfbouw buizenframe. Het kapwerk is van een Case CVX 1190. Daar hebben we ook veel werk in gestoken. De motorkap bestaat eigenlijk uit twee motorkappen, het achterste gedeelte (aan de zijde van het stuur) komt ook van een motorkap. Om de tellers en wijzers hebben wij ook het metaal gevormd, allemaal ouderwets met de hand geklopt. 

Hoeveel pk’s heeft de trekker?
Standaard 190 pk hahaha… We denken zo’n 3500 pk.

Wie zijn de berijders?
Er kan er maar 1 tegelijk op he? Ik rijd het meeste, maar het is wel de bedoeling dat iedereen er een keer mee rijd, op een demo of iets dergelijks. Dus als het allemaal goed gaat en de trekker betrouwbaar is moet dat kunnen.

Wie zitten er nog meer in het team?
Paul den Boer, die is er nu niet. Die reed met La Picola, een New Holland hotstock bij de ITTC. Tegenwoordig rijd deze tractor in Friesland. Wim van den Berg, Jack Braspenning en Gerard Rombouts. En pa en ma Rombouts natuurlijk.

het SixShooter team, vlnr Gerard, Jack, Wim en Corne

Foto genomen na de wedstrijd in Meerkerk, vlnr Wim, Corne en Paul, beschikbaar gesteld door het SixShooter team. Alleen de handen in de zakken verraden hoe koud het is …

Zijn jullie wel eens kampioen geweest?
Nee nooit. In Bakel heb ik wel eens Nederlands kampioenschap gereden, dat was toen voor de eerste keer, maar toen was ik een na laatste.

Hoe lang bestaat Six Shooter al?
Eigenlijk 5 jaar nu. Maar we hebben deze trekker afgelopen jaar gebouwd. De eerste klap heeft de motor op 14 augustus gegeven, de wedstrijd in Meerkerk was 15 augustus.

Hebben jullie wel eens grote stukken gehad?
Ja, met de oude wel. Bijvoorbeeld het krom gaan van de pistonpennen, verbrande zuiger, daardoor een backfire en daardoor weer 3 turbo’s kapot. De eerste keer was in Oudenhoorn en de tweede keer in Lochem. Dat was 2006. In Oudenhoorn waren we nog derde ook. Toen waren we al weg. Hebben we nog niet op het podium gestaan.

Welke wedstrijden hebben jullie afgelopen jaar gereden?
Meerkerk. 

Wat is jullie doel voor het komende seizoen?
Proberen om de grote motor, de 10,6 liter, te gaan rijden met 4 turbo’s.

Wie zijn jullie concurrenten?
Die hebben we niet. We hebben alleen maar collega’s. Eigenlijk is iedereen een concurrent. En het Smidje dan, daar kunnen we nooit van winnen in de tent hahaha.

Op wat voor brandstof rijdt de tractor?
Methanol.

Hoeveel uur spendeer je gemiddeld per week aan de tractor?
Gemiddeld genomen is dat toch wel zo’n 16 uur de man. Twee avonden en 1 hele dag. Dat is in de winter. In de zomer is dat afhankelijk van de schade. Afgelopen jaar heb ik er twee maanden vakantie in gestoken, aan een stuk.

Wat vond je de beste of leukste wedstrijd het afgelopen seizoen?
Ik denk Meerkerk, tevens de enigste… We hebben geprobeerd om Bettborn te rijden, maar dat mocht niet. Voor de Eurocup gelden wat extra regels.

Corne en team, bedankt voor de gastvrijheid. Wij wensen jullie veel succes toe het komende seizoen! Tot Zwolle!